preloader
Scroll to top

Litt. interessert vår 2023

Fra februar 2023 tilbyr vi aktiviteter både for deg som liker best å lese og deg som vil prøve deg på skriving.

Sikre din plass og meld deg på i dag. Det er helt gratis!

Martine Johansen er styremedlem i SLAM!kollektivet og en aktiv SLAM!poet som ofte er å se fremføre ved slippfester, konserter, festivaler, debatter, m.m. Hun skaper bestillingsverk for alt fra offentlige institusjoner til private bedrifter, har utgitt tre romaner, samt den første boka om slampoesi i Skandinavia “Den Store SLAM!boka” sammen med Guro Sibeko. Hun avholder SLAM!- og skrivekurs for barn, ungdom og voksne lokalt og internasjonalt.

Foto: Glenruben Engen

SLAM!poesi

Martine Johansen kommer til Bergen for å holde et introduksjonskurs om SLAM!poesi. Du trenger ikke å ha drevet med poesi eller lignende før for å være med på kurset.  
 
Hva er SLAM!poesi? Martine forteller “SLAM!poesi er et sammensurium av rap, standup, rytmikk, teater og poesi. Jeg kaller det gjerne en slags skriftestol. Poeten bekjenner, underholder og formidler til en forsamling. De fleste slampoeter håper at innholdet i teksten skal treffe noen i hjertet, og kanskje skape en opplevelse av gjenkjennelse. At man deler erfaringer. Og på denne måte kan både poet og publikummer kjenne seg litt mer sett, og litt lettere etterpå.” 

GRATIS + mat

Dato og sted: 22. og 23. april kl. 13:00-15:30

4. etasje på Litteraturhuset i Bergen (Norsk Forfattersentrum Vestlandets kontor), Østre skostredet 5-7, Bergen sentrum.

Grethe Fatime Syéd er litteraturviter, oversetter/gjendikter og forfatter. Hun har gitt ut bøker i mange sjangre, og har lang erfaring med å formidle litteratur. Hun har til og med laget sin egen podkast, Det store i det små, sammen med Kjersti Sandvik. 

Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Lesegrupper

Å lese er noe av det beste som fins. Å lese sammen er enda bedre. Bli med på lesegruppe der vi leser høyt og diskuterer helt nye tekster som handler om familie, å være ung, å være norsk og ikke å være det. Vi går også sammen på litteraturarrangementer og andre kjekke ting som skjer i byen vår. 

GRATIS + mat

Dato og sted: 22. februar, 22. mars og 19. april kl. 17:00-19:00

Halfdan Kjerulfs gate 4 (Bergen Assembly)

Marjam Idriss er forfatter, oversetter/gjendikter og litteraturviter. Hun debuterte i 2017 med romanen Jannikeevangeliet. Siden den gang har hun gitt ut sakprosa for ungdom og hun har jevnlig skrevet politiske og litterære essay for norske tidsskrifter og aviser.

Foto: Chieska Fortune Smith

Ka mener du?

Har du noe du brenner inne med? En mening du bare må få ned på papiret og ut til folk? 

Dette kurset er for deg som vil bruke stemmen din, enten du vil delta i samfunnsdebatten eller bare bli bedre til å si hva du mener. Det er også for de som gjerne vil, men som vegrer seg for å heve stemmen og trenger inspirasjon og støtte for å få det til. Vi snakker også om hvordan kvinner og ikke-binære med flerkulturell bakgrunn trygt kan delta i den offentlige debatten.  

GRATIS + mat

Dato og sted: 7. og 8. mars 17:30-19:00

4. etasje på Litteraturhuset i Bergen (Norsk Forfattersentrum Vestlandets kontor), Østre skostredet 5-7, Bergen sentrum.

Kursene er et samarbeid mellom Papillon og Norsk Forfattersentrum Vestlandet, og gjennomføres i vår 2023 med støtte fra Bergen kommune, Vestland Fylkeskommune og Sparebanken Vest.

Related posts