preloader
Scroll to top

Litterært springbrett

Er du nysgjerrig på poesi? Eller vil du skrive et innlegg om noe som er viktig for deg? Kanskje hvordan det er å skrive en låt?

Meld deg på en av vår spennende skrive-workshops!

Hvert kurs har plass til kun 10 og er helt gratis. Sikre din plass og meld deg på i dag!

Bilde: Shawn Arvind

Låtskriving med Myra

Lære hvordan å komme igang med låtskriving, samt strukturering av tekst og tekstoppbygging. Jobbe med å ferdigstille tekster. Myra vil også fortelle om hvordan det er å slippe musikk i praksis, og gi en viss forståelse for veien til å bli og være artist. STED: Laksevåg Bibliotek

Låtskriving 16+ år
DATO: mandag, 8 nov + tirsdag 9 nov
TID: kl. 17:00-20:00

LÅTSKRIVING 12-15 år
DATO: onsdag 10 nov + torsdag 11. nov
TID: kl. 17:00-20:00

Grethe Fatima Syéd er litteraturviter, oversetter/gjendikter og forfatter. Hun har gitt ut bøker i mange sjangre, og debuterte i fjor høst med romanen Eventyr for voksne. Grethe Fatima har lang erfaring både som forfatter og litteraturformidler, og har til og med sin egen podkast, Det store i det små, sammen med Kjersti Sandvik.

Bilde: Solveig Brekke

Å Skrive Innlegg + Kronikk

Å skrive innlegg og kronikk Har du noe du vil si ifra om? I dette kurset med Grethe Fatima Syéd kan du lære hvordan du skriver tydelige og godt strukturerte tekster som argumenterer for din sak eller ditt synspunkt. Du lærer hvordan bygge opp argumentasjonen din, hvordan du spisser poengene dine og får frem budskapet på en klar og engasjerende måte. Si ifra hva du mener! Delta på kurset med Grethe og bli hørt!

Dato og sted: Onsdag 10. og torsdag 11. november kl. 17.00 – 20.00.

4. etasje på Litteraturhuset i Bergen (Norsk Forfattersentrum Vestlandets kontor), Østre skostredet 5-7, Bergen sentrum.

Bilde: Andrea Hagen

Sarah Zahid er poet, jusstudent og skribent i Morgenbladet. Hun debuterte i 2018 med La oss aldri glemme hvor godt det kan være å leve, en diktsamling om unge, norsk-pakistanske Sarah fra Holmlia og Bjørndal. Her tematiseres familieliv, oppvekst, et gryende voksenliv i by og forstad, normer, frihet og tilhørighet.

Diktkurs Liker du å skrive dikt? Eller vil du lære deg å skrive dikt? Da kan du få hjelp av Sarah Zahid til å komme igang eller gjøre diktene dine enda bedre! Kurset gir både en kort innføring i poesi som sjanger og hjelper deltagerne til å skrive konkrete og korte dikt. I andre del skriver deltagerne dikt om samfunnsaktuelle temaer, om tilhørighet og om utenforskap. Det vil være rom for spørsmål og diskusjoner underveis.

Dato og sted: Tirsdag 16. og onsdag 17. nov, kl. 17.00 til 20.00

Ny-Krohnborg kultursenter, Rogagaten 9, 5055 Bergen

Bilde: Oda Berby

Tharaniga Rajah er frå Moi i Rogaland og debuterte i 2018 med romanen Det er lenge til skumring, til gode kritikkar og nominasjon til P2-lyttaranes romanpris. For augneblikket skriv ho på sin neste roman og omsett The City we became av N. K. Jemisin for Det Norske Samlaget, når ho ikkje reiser landet rundt for å snakka i litterære samtalar og halda føredrag og kurs.

Ein seier wow når ein lukkar dei beste bøkene – eit skrivekurs om å fortella godt

Kva er det som gjer at generasjonar av barn elskar bøkene om Harry Potter, at ungdom den dag i dag forelskar seg i Stormfulle høgder, eller at sci-fi entusiastar les Solaris om att og om att? I dette kurset lærar du å fylgja instinkta dine til å dikta dei gode fortelligane, dei som får deg til å gråte, bli sint, eller le. Du lærar deg forskjellige måtar å bygga opp tekst og korleis å engasjera lesarar.

Dato og sted: Laurdag 20. nov og søndag 21. nov, kl. 12.00-15.00

Åsane kulturhus, Klasserom 3001, Åsane senter 52

Bilde: Anne Lise Norheim

Selma M. Yonus er poet, forfatter og journalist fra Ninive i Irak. Hun kom til Stavanger i 2009 som flyktning, og har bodd der siden. Yonus har tidligere utgitt tre diktsamlinger og to prosabøker på arabisk under et annet navn. Hun er oversatt til en rekke språk. I år er hun aktuell med diktsamlingen Vuggesang for liten kriger, som er hennes første utgivelse på norsk og arabisk.

Introduksjon til barnelitteratur Har du barn eller småsøsken og har lyst til å lese høyt for dem, men vet ikke helt hvor du skal begynne? Selma M. Yonus introduserer noen av de beste norske barnebokforfatterne og forteller om populære tema og utbredte tendenser i barnelitteraturen. Bli med på kurs og lær om hvordan barn blir presentert for viktige tema som natur, klima, miljø, venner, tilhørighet, kropp, identitet og egne grenser, og få ideer til hvordan du kan snakke med barn om temaene.

Dato og sted: Lørdag 27. nov og søndag 28. nov, kl. 12.00 -15.00

Papillon, Nygårdsgaten 2A, Bergen sentrum

Disse introduksjonskursene innen litteratur og skriving, tilbyr vi i samarbeid med Norsk Forfattersentrum Vestlandet og AKKS Bergen. AKKS er arrangør for kursene i låtskriving, og de resterende tilbys gjennom Norsk Forfattersentrum Vestlandet.

Kursene er utviklet med støtte fra Sparebanken Vest og Norsk Forfattersentrums Medlemsfond. Låtskrivingskursene er også støttet av Kulturtanken.

Related posts