preloader
Scroll to top

Skrivekurs og lesegrupper vår 2022

Fra april 2022 tilbyr vi aktiviteter både for deg som liker best å lese og deg som vil prøve deg på skriving.

Sikre din plass og meld deg på i dag. Det er helt gratis!

Nhu Diep er forfatter, skribent, illustratør og redaktør for magasinet Barn i Byen. Hun debuterte med Lille Ting– serien i 2011, og har siden da utgitt flere barnebøker. I 2016 ga hun ut sin første voksenprosa, den haiku-inspirerte Forevig siden. Nhu illustrerer egne bøker og har hatt flere kunstutstillinger. Hun sitter i styret på Litteraturhuset og er prosjektleder for inkludering- og koordineringsarbeidet For Alle, i Forandringshuset i Bergen.

Foto: Privat

Hva er din historie?

Hvem er du? Hva er din historie? Og hvem andre skal få plass i denne?

Nhu Diep kan hjelpe deg med å finne og formulere din historie. I dette kurset vil du få gode verktøy som vil gjøre skriveprosessen enklere, du lærer forskjellige måter å bygge opp tekst og hvordan engasjere leseren. Første del av kurset vil ha fokus på deg, din historie og identitet.

Deltagerne vil få en kort introduksjon til ulike sjangre som de kan bygge sin historie på. Det vil bli korte opplesninger av tekst med tilsvarende tematikk, både til inspirasjon og videre arbeid. Det vil også være rom for spørsmål og diskusjoner underveis. Verden venter på din historie, og ingen andre enn du kan fortelle dem!

GRATIS + mat

Dato og sted: Tirsdager 3. mai-7. juni kl 16:30-18:00 (ikke 17. mai)

4. etasje på Litteraturhuset i Bergen (Norsk Forfattersentrum Vestlandets kontor), Østre skostredet 5-7, Bergen sentrum.

Grethe Fatima Syéd er litteraturviter, oversetter/gjendikter og forfatter. Hun har gitt ut bøker i mange sjangre, og debuterte i fjor høst med romanen Eventyr for voksne. Grethe Fatima har lang erfaring både som forfatter og litteraturformidler, og har til og med sin egen podkast, Det store i det små, sammen med Kjersti Sandvik.

Foto: LitFestBergen/Eivind Senneset

Lesegrupper

Disse lesegruppene er ikke som vanlige lesesirkler. Her trenger du ikke å ha lest teksten på forhånd. I lesegruppene med Grethe Fatima Syéd vil vi samle oss rundt tekster av ulike slag, lese dem sammen og diskutere dem etterpå.

Vi kommer til å ta for oss sjangere som noveller, dikt, innlegg som har stått i aviser, illustrerte fortellinger o.l. Tekstene kommer til å handle om nokså ulike tema, men likevel ha noe å si oss, noe vi kan snakke videre om, noe som gjør oss nysgjerrige, overrasket, lattermilde, tankefulle, eller kanskje til og med provoserer oss.

De fleste av tekstene vil være av forfattere som lever og skriver nå, i vår verden, vår virkelighet, i dag. Vi kan også lese tekster som noen av deltakerne har funnet frem til, og som det kan være interessant å kikke nærmere på sammen. Det er alltid spennende når ulike mennesker kommer sammen og snakker om litteratur! Da møtes vi med hver våre bakgrunner og noe nytt og unikt oppstår.

GRATIS + mat

Dato og sted: 28. april, 12. mai og 9. juni kl. 16:30-18:00

2. etasje i Nygårdsgaten 2A, Bergen sentrum (Papillon sitt kontor)

Kursene er et samarbeid mellom Papillon og Norsk Forfattersentrum Vestlandet, og gjennomføres i vår 2022 med støtte fra Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

Related posts