preloader
Scroll to top

SLAM!poesi-kurs og lesegruppe høst 2022

Fra oktober 2022 tilbyr vi aktiviteter både for deg som liker best å lese og deg som vil prøve deg på skriving.

Sikre din plass og meld deg på i dag. Det er helt gratis!

Martine Johansen er styremedlem i SLAM!kollektivet og en aktiv SLAM!poet som ofte er å se fremføre ved slippfester, konserter, festivaler, debatter, m.m. Hun skaper bestillingsverk for alt fra offentlige institusjoner til private bedrifter, har utgitt tre romaner, samt den første boka om slampoesi i Skandinavia “Den Store SLAM!boka” sammen med Guro Sibeko. Hun avholder SLAM!- og skrivekurs for barn, ungdom og voksne lokalt og internasjonalt.

Foto: Glenruben Engen

SLAM!poesi

Martine Johansen kommer til Bergen for å holde et introduksjonskurs om SLAM!poesi. Du trenger ikke å ha drevet med poesi eller lignende før for å være med på kurset.

Hun forteller “SLAM!poesi er et sammensurium av rap, standup, rytmikk, teater og poesi. Jeg kaller det gjerne en slags skriftestol. Poeten bekjenner, underholder og formidler til en forsamling. De fleste slampoeter håper at innholdet i teksten skal treffe noen i hjertet, og kanskje skape en opplevelse av gjenkjennelse. At man deler erfaringer. Og på denne måte kan både poet og publikummer kjenne seg litt mer sett, og litt lettere etterpå.”

GRATIS + mat

Dato og sted: 5. og 6. november kl. 13:00-15:30

4. etasje på Litteraturhuset i Bergen (Norsk Forfattersentrum Vestlandets kontor), Østre skostredet 5-7, Bergen sentrum.

Grethe Fatima Syéd er litteraturviter, oversetter/gjendikter og forfatter. Hun har gitt ut bøker i mange sjangre, og debuterte i fjor høst med romanen Eventyr for voksne. Grethe Fatima har lang erfaring både som forfatter og litteraturformidler, og har til og med sin egen podkast, Det store i det små, sammen med Kjersti Sandvik.

Foto: Eva Lene Gilje Østensen

Lesegrupper

Høstens tema: Hva vil det si å være “norsk”? Når er man “norsk nok”? Vi kommer til å lese og diskutere tekster av Sumaya Jirde Ali og Brynjulf Jung Tjønn.

Disse lesegruppene er ikke som vanlige lesesirkler. Her trenger du ikke å ha lest teksten på forhånd. I lesegruppene med Grethe Fatima Syéd vil vi samle oss rundt tekster av ulike slag, lese dem sammen og diskutere dem etterpå.

Vi kan også lese tekster som noen av deltakerne har funnet frem til, og som det kan være interessant å kikke nærmere på sammen. Det er alltid spennende når ulike mennesker kommer sammen og snakker om litteratur! Da møtes vi med hver våre bakgrunner og noe nytt og unikt oppstår.

GRATIS + mat

Dato og sted: 12. oktober kl.18:00-19:30 – 26. oktober kl. 17:00-18:30

2. etasje i Nygårdsgaten 2A, Bergen sentrum (Papillon sitt kontor)

Kursene er et samarbeid mellom Papillon og Norsk Forfattersentrum Vestlandet, og gjennomføres i høst 2022 med støtte fra Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

Related posts