preloader
Scroll to top

Stortingsvalget 2021 – førstegangsvelgere

I år er det Stortingsvalg og om noen få dager er selve valgdagen. I år er det 45 300 nye velgere innvandrerbakgrunn. Det er over 12 tusen flere enn ved forrige Stortingsvalg, ifølge Statistisk sentralbyrå. Vi i Papillon har sett et stort behov for informasjon om valget og om partiene blant vår målgruppe. Derfor arrangerte vi, i samarbeid med det arabiske tiddskriftet Der دار  og Litteraturhuset i Bergen, arrangementet Hva skal jeg velge? Opptak av arrangementet finner du nederst på denne siden.

Bilde: Aysun Yazıcı/TV2

Journalisten Aysun Yazıcı fra TV2 var også til stede i forbindelse med deres valgprosjekt og intervju med en av Papillon sine samarbeidspartnere, Laila Abu Qatma.

Bilde: Sorosh Sadat/TV2

Laila er en av de mange førstegangsvelgerne med innvandrerbakgrunn i Norge, og i år skal hun stemme for første gang i hele sitt liv. Selv om hun synes det er en ære å få stemme ved valget, så sier hun også at førstegangsvelgere med innvandrerbakgrunn mangler informasjon om valg og partier. Osama Shaheen fra Der er enig.

– Folk som skal stemme for første gang eller de som ikke har norsk som morsmål, har ikke fått den nødvendige informasjonen de trenger. Vi synes at de politiske partiene har ikke gjort nok, sier han til TV 2.

Hele saken kan du lese her.

Papillon håper, og skal jobbe for, at det fremover vil blir et større fokus på å aktivt inkludere enda flere i demokratiet.

Archives

Kategorier

Hva skal jeg velge?

Mandag 30. august på Litteraturhuset i Bergen

Related posts